Torta Harlekýn
26.11.2013 17:17
Postup receptu:
-
1.Plnku si pripravíme deň vopred. Prevaríme smotanu spolu s cukrom, preosiatym kakaom a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyšľaháme tuhú parížsku šľahačku.
-
2.V horúcom vodnom kúpeli budeme šľahať vajcia s cukrom približne 5 minút, až kým sa nezohrejú. Následne ich vyberieme z vodného kúpeľa a vyšľaháme dohusta. Pomocou varešky primiešame preosiatu múku, kakao a na záver aj olej.
-
3.Vymastíme tukom tortovú formu (priemer 26 cm) a vysypeme ju múkou. Nalejeme do nej cesto, dáme do rozohriatej rúry a budeme piecť trištvrte hodinu pri teplote 160°C. Keď je korpus upečený necháme ho chladnúť vo forme približne 15 minút, potom ho preklopíme na pomúčenú utierku prípadne papier a formu odstránime.
-
4.Hotový korpus prekrojíme na 2 časti. Spodnú časť potrieme 2/3 šľahačky a zakryjeme druhým plátom.
-
5.Celú tortu potrieme zvyškom parížskej šľahačky a dobre vyrovnáme. Môžeme zvyškom šľahačky aj dozdobiť tortu pomocou cukrárskeho vrecka. Tortu vložíme na hodinu do chladničky stuhnúť.