Rezance s omáčkou z mletého mäsa

26.11.2013 17:28
 
Rezance s omáčkou z mletého mäsa

SUROVINY:

  • 400 g široké rezance
  • trochu olej
  • 350 g mleté mäso
  • 1 strúčik cesnak
  • 70 g paradajkový pretlak
  • 2 ks paradajky
  • podľa chuti soľ
  • 2 dl zeleninový vývar
  • 1 ČL oregano
  • trochu petržlenová vňať
  • 100 g tvrdý syr
 
 
 

Postup receptu:

  • 1.
    Široké rezance si uvaríme vo vriacej vode, potom ich scedíme a necháme odkvapkať. Na panvicu si dáme rozohriať olej, na ktorom opražíme mäso, pridáme pretlačený cesnak, pretlak, nakrájané paradajky, osolíme, podlejeme vývarom a pár minút dusíme.
     
  • 2.
    Ku koncu sa pridá oregano, petržlenová vňať a všetko spolu dobre premiešame. Na tanier dáme rezance, ktoré polejeme mäsovou omáčkou a posypeme strúhaným syrom.