Pomarančovo-tvarohový koláč

26.01.2014 08:39

 

 
Pomarančovo-tvarohový koláč

SUROVINY NA 20 PORCIÍ:

  •   6 ks vajce
  •   150 g práškový cukor
  •   200 g polohrubá múka
  •   1 balíček prášok do pečiva
  •   trochu tuk na vymastenie
  •   2 PL kakao
  •   trochu múka na vysypanie
  •   1 ks mandarinkový kompót
 

KRÉM:

 
  •   200 g maslo alebo rastlinný tuk
  •   200 g práškový cukor
  •   1 balíček vanilínový cukor
  •   500 g mäkký tvaroh
  •   1 PL citrónová šťava
  •   1 PL rum
 

POMARANČOVÁ POLEVA:

 
  •   500 ml pomarančový džús
  •   2 balíčky vanilkový puding
  •   1 balíček vanilínový cukor
 

  • Čas prípravy:  min.
     
 
 

Postup receptu:

  • 1.
    Vajcia rozdelíme a žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne do zmesi zapracujeme preosiatu múku, kakao a prášok do pečiva. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, ktorý opatrne zamiešame do cesta. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme približne 20 až 25 minút v rúre vyhriatej na 180°C.
     
  • 2.
    Maslo alebo tuk, práškový a vanilínový cukor vyšľaháme do peny. Pridáme tvaroh, citrónovú šťavu a rum. Všetko dôkladne vyšľaháme. V hrnci krátko prevaríme džús s pudingom a vanilínovým cukrom. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť.
     
  • 3.
    Po upečení a vychladnutí piškótu natrieme tvarohovým krémom, na ktorý poukladáme odkvapkané mandarínky. Navrch nanesieme pomarančovú polevu a necháme vychladnúť a stuhnúť. Pred podávaním nakrájame na kocky. Na tento koláč môžeme použiť aj črstvé mandarínky, no treba ide zbaviť vnútorných blaniek.