Pomarančovo-tvarohový koláč
26.01.2014 08:39
Postup receptu:
-
1.Vajcia rozdelíme a žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne do zmesi zapracujeme preosiatu múku, kakao a prášok do pečiva. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, ktorý opatrne zamiešame do cesta. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme približne 20 až 25 minút v rúre vyhriatej na 180°C.
-
2.Maslo alebo tuk, práškový a vanilínový cukor vyšľaháme do peny. Pridáme tvaroh, citrónovú šťavu a rum. Všetko dôkladne vyšľaháme. V hrnci krátko prevaríme džús s pudingom a vanilínovým cukrom. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť.
-
3.Po upečení a vychladnutí piškótu natrieme tvarohovým krémom, na ktorý poukladáme odkvapkané mandarínky. Navrch nanesieme pomarančovú polevu a necháme vychladnúť a stuhnúť. Pred podávaním nakrájame na kocky. Na tento koláč môžeme použiť aj črstvé mandarínky, no treba ide zbaviť vnútorných blaniek.