Krtkove tajomstvo
16.02.2014 09:43
Velmi chutný koláčik, osviežujúci a lahodný. Rýchlo zjedený :)
Postup receptu:
-
1.Cesto:
Žľtky s cukrom vyšľaháme do peny. Striedavo prilievame olej a mlieko. Do našľahanej masy vareškou zapracujeme múku s kypriacim práškom, kakao a nakoniec z bielkov vyšľahaný sneh. Tortovú formu si vymažeme olejom a vystelieme papierom na pečenie a cesto do nej vlejeme. Pečieme pri 170°C asi 45 min. -
2.Náplň:
Z mlieka, zlatého klasu a trochy cukru si uvaríme hustejší puding, ktorý necháme vychladnúť. V mise si vyšľaháme tvaroh, vychladnutý puding a vanilku. Pridáme kyslú smotanu a šľahačku vyšľahanú zo stužovačom. Podľa potreby ešte dosladíme. -
3.Vychladnuté cesto si vydlabeme asi tak do polovice. Vydlabané omrvinky použijeme na posypanie koláčika. Vzniknutú dutinu potrieme ľubovoľným lekvárom a poukladáme pozdľž rozrezané banány. Navrstvíme tvarohovo-smotanovú náplň do tvaru kopčeka a posypeme vydlabaným cestom. Dobre vychladíme a podávame.