Krtkove tajomstvo

16.02.2014 09:43
Velmi chutný koláčik, osviežujúci a lahodný. Rýchlo zjedený :)

Suroviny:

 

Cesto:

 
  • 320 g hladká múka
  • 180 g kryštálový cukor
  • 2 dl olej
  • 2 dl mlieko
  • 3 ks vajcia
  • 2 PL kakao
  • 1 ks kypriaci prášok do pečiva
 

Náplň:

 
  • 250 g jemný tvaroh
  • 400 g kyslá pochúťková smotana
  • 250 ml smotana na šľahanie
  • 1 ks stužovač šľahačky
  • 1 ks vanilka
  • 1 ks Zlatý klas
  • 4 dl mlieko
  • podľa chuti cukor
  • 3 ks banany
  • podľa chuti lekvár
 
 
 

Postup receptu:

  • 1.
    Cesto:
    Žľtky s cukrom vyšľaháme do peny. Striedavo prilievame olej a mlieko. Do našľahanej masy vareškou zapracujeme múku s kypriacim práškom, kakao a nakoniec z bielkov vyšľahaný sneh. Tortovú formu si vymažeme olejom a vystelieme papierom na pečenie a cesto do nej vlejeme. Pečieme pri 170°C asi 45 min.
     
  • 2.
    Náplň:
    Z mlieka, zlatého klasu a trochy cukru si uvaríme hustejší puding, ktorý necháme vychladnúť. V mise si vyšľaháme tvaroh, vychladnutý puding a vanilku. Pridáme kyslú smotanu a šľahačku vyšľahanú zo stužovačom. Podľa potreby ešte dosladíme.
     
  • 3.
    Vychladnuté cesto si vydlabeme asi tak do polovice. Vydlabané omrvinky použijeme na posypanie koláčika. Vzniknutú dutinu potrieme ľubovoľným lekvárom a poukladáme pozdľž rozrezané banány. Navrstvíme tvarohovo-smotanovú náplň do tvaru kopčeka a posypeme vydlabaným cestom. Dobre vychladíme a podávame.