Fotorecept: Milka koláč s čokoládovou šľahačkou
26.01.2014 08:26
Včerajší koláčik, podkladom mi boli milka rezy.
Postup receptu:
-
1.Rozbijeme si vajcia, žĺtky použijeme na cesto, pridáme cukor.
-
2.Vyšľaháme do penista.
-
3.Pridáme mleté vlašské orechy, hladkú múku a kypriaci prášok.
-
4.Premiešame.
-
5.Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý pridáme do cesta. Jemne zamiešame.
-
6.Hotové cesto nalejeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. (veľkosť plechu 35x25 cm)
-
7.Pečieme pri teplote 180 st. asi 30 minút.
-
8.Pripravíme si plnku. Z mlieka, cukru a Gustinu uvaríme hustý puding. Necháme ho vychladnúť.
-
9.Potom do neho primiešame tuk Flora Gold. Plnka je hotová. Nanesieme ju na upečený korpus.
-
10.Z čokolád a šľahačkovej smotany pripravíme šľahačku. Šľahačková smotany dáme do kastróla, rozlámeme tam dve čokolády Milka. Povaríme. Necháme vychladiť, 12 hodín. Potom šľahačom vyšľaháme šľahačku.
-
11.Túto dáme na povrch koláčika.
-
12.Koláč je treba nechať zachladiť. Dobrú chuť.