Domáci celozrnný chlebík
16.02.2014 09:54
Domáci celozrnný chlebík
Ak sa vám stane, že nemáte doma pečivo, tento chlebík je výborné riešenie. Ak nemáte doma rôzne druhy múky, postačí aj kilo hladkej, prípadne si kilo namiešajte z takej, čo doma nájdete.
Postup receptu:
-
1.Z vody, cukru a droždia si necháme vykvasiť kvások. Do misky si dáme múku, vajcia, olej, semiačka a kvások a všetko zapracujeme na vláčne cesto, ktoré necháme aspoň hodinu kysnúť.
-
2.Potom dáme cesto do vymastenej a pomúčenej formy, ja som použila formu na srnčí chrbát. Dáme piecť na 180°C 15 minút, potom rúru znížime na 160°C a pečieme ešte 45 minút. Počas pečenia chlieb každých 10-15 minút potierame slanou vodou.
-